De Inventum 3-in-1 airco AC901 review

Beoordeling: (4/5)

De Inventum 3-in-1 airco AC901: Een betaalbare mobiele airco van een betrouwbaar merk

Om je huis lekker koel te houden tijdens de warme zomerdagen die de laatste jaren steeds extremer worden, moet je een goede kwaliteit mobiele airco hebben. Vaak zijn mobiele airco’s wel redelijk hoog geprijsd en krijg je niet altijd waar voor je geld. Dit is niet het geval bij de Inventum 3-in-1 airco AC901. Dit is namelijk een betaalbare airco met €229,-, maar kan wel ruimtes tot 26 m2 met gemak koelen. Dit komt omdat deze Inventum 3-in-1 airco AC901 een vermogen heeft van 9000 BTU. Naast het koelen, kan de Inventum 3-in-1 airco AC901 ook ventileren en ontvochtigen. Dit ontvochtigen gebeurt gewoon tijdens het koelen en gemiddeld haalt deze mobiele airco zo’n 28 liter vocht uit de lucht elke dag. De bediening geschiedt of via de bijgeleverde afstandsbediening of met de knoppen op de Inventum 3-in-1 airco AC901 zelf.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicth 18 kg
Afmetingen 33 x 68 x 28 cm
Lengte luchtslang 100 cm
Kabellengte 1.8 m
Energieklasse A
Stand-by Energieverbruik 0.1W
Geluid 65dB

De Inventum 3-in-1 airco AC901 in één oogopslag

Inventum AC901 - Mobiele airconditioner - Airco - 3-in-1 functie - Afstandsbediening - Tot 80 m³ - 9000 BTU - Afdichtingskit - Wit

Als merk is Inventum 1 van de betrouwbaardere merken als het op elektronica en huishoudelijke apparaten aankomt. Het merk levert enkel goede kwaliteit producten met een lange levensduur en waar jou leven net een beetje gemakkelijker of aangenamer wordt. De Inventum 3-in-1 airco AC901 is een mobiele airco die het in de zomermaanden net allemaal wat aangenamer kan maken. Doordat de mobiele airco een koelvermogen van 9000 BTU heeft kan deze een ruimte tot 26 m2 in een zeer korte tijd goed verkoelen. Daarnaast is de Inventum 3-in-1 airco AC901 ook in te zetten als ventilator en ontvochtigd deze ook nog eens de lucht van de ruimte die gekoeld wordt. De Inventum 3-in-1 airco AC901 is daarnaast een mooi compact model die makkelijk op te bergen is wanneer je deze even niet nodig bent. 

Wat vinden we goed aan de Inventum 3-in-1 airco AC901

Inventum AC901 - Mobiele airconditioner - Airco - 3-in-1 functie - Afstandsbediening - Tot 80 m³ - 9000 BTU - Afdichtingskit - Wit

Voor ruimtes tot 26 m2 is de Inventum 3-in-1 airco AC901 een prima mobiele airconditioner. Hiermee zou je dus de temperatuur van een slaapkamer of klein kantoor eenvoudig naar een aangename temperatuur kunnen terugbrengen. 
 
Het is mogelijk om met de Inventum 3-in-1 airco AC901 om zelf de temperatuur in te stellen die je wilt in de kamer. Dit kan zo laag als 16 graden zijn.
 
De Inventum 3-in-1 airco AC901 is te bedienen met een afstandsbediening die je erbij geleverd krijgt. Daarnaast zijn er ook knoppen bovenop de mobiele airco geplaatst waarmee je deze eenvoudig kunt bedienen.  
 
De mobiele airco is van de energieklasse A en daarmee is de Inventum 3-in-1 airco AC901 een zuinige airconditioner.
 
Aangezien de Inventum 3-in-1 airco AC901 een 3 in 1 apparaat is, kan deze naast verkoelen ook gewoon ventileren en luchtontvochtigen. Zo hoef je hiervoor niet weer aparte apparaten aan te schaffen. 
 
Je kunt de Inventum 3-in-1 airco AC901 zeer makkelijk schoonmaken en dankzij het mooie compacte formaat ook nog eens prima opruimen.
 
Er zijn wieltjes aan de Inventum 3-in-1 airco AC901 gemonteerd zodat je deze gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt rijden.  
 
De Inventum 3-in-1 airco AC901 kost €229 en is daarmee een van de betaalbare mobiele airco’s. De kwaliteit van deze mobiele airco is prima en deze is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Inventum AC901 - Mobiele airconditioner - Airco - 3-in-1 functie - Afstandsbediening - Tot 80 m³ - 9000 BTU - Afdichtingskit - Wit
De Inventum 3-in-1 airco AC901 produceert 65 dB aan geluid en is daarmee best wel een luidruchtige mobiele airco. Als je zonder problemen met veel geluiden kunt slapen, kun je deze prima in de slaapkamer tijdens het slapen gebruiken. Als je hier niet tegen kunt, dan zul je de Inventum 3-in-1 airco AC901 voor je gaat slapen een tijdje aan moeten zetten. 
 
Als het een echt warme zomerdag is, dan kan de Inventum 3-in-1 airco AC901 nog wel een beetje moeilijkheden hebben met het verkoelen van een ruimte. Dan gaat de temperatuurverlaging vaak wat langzamer.  
 
Je kunt de Inventum 3-in-1 airco AC901 niet met een app verbinden en deze zo bedienen. Dit is wel jammer, zo kun je niet onderweg naar kantoor of onderweg naar huis de airco alvast op afstand laten verkoelen. 
 
De Inventum 3-in-1 airco AC901 heeft een best korte afvoerslang van slechts 1 meter en moet daarom kort bij een raam of luchtrooster geplaatst worden. 
 
Er wordt geen raam afdichtingskit bij de Inventum 3-in-1 airco AC901 geleverd. Als je echt optimaal gebruik wilt maken van de het verkoelen van de Inventum 3-in-1 airco AC901 zul je dit los moeten bij bestellen.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Goede airco voor kleine kamers
 • Temperatuur zelf instellen
 • Koelen, Ventileren en ontvochtigen
 • Energieklasse A
 • Makkelijk schoonmaken
 • Compact formaat om op te bergen
 • Transportwieltjes
 • Afstandsbediening en knoppen op de mobiele airco
 • Scherp geprijsde airco
Nadelen
 • Enkel voor kleine ruimtes geschikt
 • Luide mobiele airco
 • Koelt minder met extreem warm weer
 • Geen app-bediening
 • Korte afvoerslang
 • Zonder raam afdichtingspakket geleverd

Advies voor kopers

Wil je een airco voor kleinere ruimtes, dan heb je een minder krachtigere mobiele airco nodig dan wanneer je juist grotere kamers wilt verkoelen. Het is dus voor je een airconditioner aan gaat schaffen een goed plan te bedenken waar je de mobiele airco gaat gebruiken. Daarnaast kun je ook kijken welke energieklasse deze heeft, zodat je precies weet wat de airco gaat verbruiken en het je gaat kosten. De Inventum 3-in-1 airco AC901 behoort tot energieklasse A en is geschikt voor kleinere kamers. Mocht dit zijn wat je zoekt, is deze mobiele airco een zeer goede keuze.

Conclusie

Inventum AC901 - Mobiele airconditioner - Airco - 3-in-1 functie - Afstandsbediening - Tot 80 m³ - 9000 BTU - Afdichtingskit - Wit

In het kort, de Inventum 3-in-1 airco AC901 is een goede kwaliteit mobiele airconditioner die met €229,- ook nog eens goed betaalbaar is. Als je een airco wilt hebben voor ruimtes tot 26 m2 dan is de Inventum 3-in-1 airco AC901 hier uitermate geschikt voor. Aangezien deze een snoer heeft van 1.8 meter en maar een korte afvoerslang van 1 meter, zul je deze wel dicht bij een raam moeten zetten. Je kunt de Inventum 3-in-1 airco AC901 met een afstandsbediening bedienen en ook met de knoppen bovenop het apparaat. De Inventum 3-in-1 airco AC901 is een prima mobiele airco als je er niet teveel geld voor kwijt wilt, maar er wel 1 van goede kwaliteit wilt kopen.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Inventum AC901 - Mobiele airconditioner - Airco - 3-in-1 functie - Afstandsbediening - Tot 80 m³ - 9000 BTU - Afdichtingskit - Wit

© 2024 Mobiele Airco Gids, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten